• +373 (247) 45-1-10
  • +373 67438972

Produse din reziduuri de concasare (cu fracţiunea 1-3 mm)

Produsele din reziduuri de concasare (cu fracţiunea 1-3 mm) sau altfelspus făina de calcar, se foloseşte la creşterea animalelor, agricultură şi construcţii.

La creşterea animalelor făina se foloseşte la producerea de furaje pentru animale şi păsări. Spre exemplu, păsările au nevoie de prezenţa permanentă a mineralelor în rationul său pentru formarea mai rapidă a ţesuturilor osoase şi a coajei de ou, iar utilizarea făinei de calcar acoperă eficient aceste necesităţi. Mărimea mică a crupei de calcar permite a o folosi nu numai în amestecuri furajere pentru păsări, dar şi ca aliment aparte.
Făina de calcar produsă de către compania noastră ete fabricată în conformitate cu cerinţele şi corespunde normelor fizico-chimice ale standardului interstatal GOST 26826-86 şi este folosit cu succes în zootehnie. 

În agricultură făina de calcar se foloseşte pentru reducerea acidităţii solului. Un factor important al cultivării cu succes a cerealelor, legumelor şi a rădăcinoaselor este controlul acidităţii solului (pH). Făina de calcar este una din cele mai populare substanţe, care neutralizează aciditatea, pe larg folosită de către grădinari şi agricultori, la creşterea plantelor decorative şi la întreprinderi mari.

În construcţii nisipul de calcar se foloseşte la producerea cărămizii de siliciu, blocuri, serveşte drept plastifiant în soluţii de ipsos şi beton polimer, în ametecuri uscate de beton şi asfalt şi alte amestecuri uscate pentru construcţii.

Caracteristici

Proporţia de masă de CaCO3 + MgCO3 calculată în substanţa uscată ≥ 85%
Proporţia de masă de Ca ≥ 32%
Proporţia de masă de reziduul insolubil in HCl ≤ 5%
Proporţia de masă de impuritaţi inofensive (oxid de fier şi aluminiu s.f.) ≤ 8%
Proporţia de masă de fluor ≤ 0,15%
Proporţia de masă de arsen ≤ 0,006%
Proporţia de masă de plumb ≤ 0,002%
Proporţia de masă de impurităţi metalomagnetice de pînă la 2 mm pe 1 kg de produs ≤ 100mg
Prezenţa particulelor metalice cu muchii ascuţite Nu este permis