• +373 (247) 45-1-45
  • +373 (22) 59-63-59

Calcar pentru producţia zahărului

Calcarul este de neinlocuit în procesul de producere a zahărului. Anume cu ajutorul calcarului are loc curăţarea sucului de sfeclă de zahăr de diferite impurităţi.

La fel calcarul joacă rolul principal în procesul de clarificare a produsului final, în cazul dat al zahărului.

La producerea zahărului se foloseşte calcar tehnologic din care, respectînd toate normele şi cerinţele, se obţine var de înaltă calitate. Pentru purificarea zahărului soluţia obţinută anterior este trecută prin dioxid de carbon obţinut prin ardere. Astfel în final se obţine soluţie purificată de zahăr, din care ulterior se produce zahăr de calitaţi superioare. Precipitaţiile saturate rămase în urma procesului de producţie pot fi folosite în agricultură în calitate de îngrăşăminte minerale.(carbocalc sau calcar carbonatat).
 

Caracteristici

Proporţia de masă de carbonat de calciu (CaCO3) 97,47%
Proporţia de masă de carbonat de magneziu (MgCO3) 1,46%
Proporţia de masă de oxizi de fier şi de aluminiu (Al2O3 + Fe2O3) 0,29%
Proporţia de masă de oxizi de sodiu şi de potasiu (К2O + NA2O) 0,07%
Proporţia de masă de sulfat de calciu (CaSO4) 0,14%
Proporţia de masă de reziduu insolubil în acid clorhidric 0,93%
Proporţia de masă de oxid de calciu (CaO) 54,76%
Proporţia de masă de oxid de magneziu (MgO) 0,7%